Campania „Mănâncă sănătos! Trăiește frumos!”, un succes la școala Mihai Eminescu din Craiova!

0
1621

Energie. Zâmbete. Copii informați și susținuți de cadrele școlare. O atmosferă de poveste. O acțiune așa cum se întâmplă în școlile din Occident. Campania „Mănâncă sănătos! Trăiește frumos!”a ajuns, de acestă dată, la Școala Mihai Eminescu din Craiova.

Elevii, învățătorii și profesorii au demonstrat că știu cât de importantă este alimentația sănătoasă și, mai ales, că promovează într-un mod interactiv stilul de viață sănătos. La campanie au participat și părinții. Cu toții au înțeles că modul în care percepem alimentația și alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sanatatii și stării noastre de bine. Mai multe detalii găsiți în reportajul ce urmează să fie publicat in Ziarul Sănătatea! Campania este inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în parteneriat cu Ziarul Sănătatea și Direcția de Sănătate Publică Dolj.

Alimentația este cea are poate să ne dea energie și o stare de bine sau dimpotrivă să declanșeze anumite afecțiuni. ABC-ul alimentației sănătoase se învață din copilărie. Românii sunt fruntașii Europei la bolile grave. Tot mai mulți micuți sunt diagnosticați cu malformații cardiace care pot apărea din cauza poluării sau a alimentației nesănătoase. Campania „Mănâncă sănătos! Trăiește frumos!” își propune să promove în școli educația medicală. La școala Mihai Eminescu copiii au învățat de la medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj și de la cadrele didactice, într-un mod interactiv și atractiv, cum să facă alegerile alimentare corecte.

Monica Sună, inspectorul școlar general, spune că prin intermediul acestei campanii și-a dorit ca elevii să fie informați corect și să înțeleagă importanța alimentației sănătoase.

 „Le mulțumesc copiilor și cadrelor didactie pentru modul în care s-au implicat în aceastp campanie. Mă bucur foarte mult că au participat și părinții și acestp campanie și au înțeles cât de importnat este să facem lucrurile împreună spre binele copiilor. Activitatea noastră nu se oprește aici și îi invit pe toți să vină alături de noi la crossul pe care îl organizăm la sfârșitul acestei luni. Alimentația sănătoasă trebuie să meargă mână în mână cu sportul. Este foarte important ca elevii să înțeleagă faptul că este foarte important să facă alegerile alimentare corecte pentru că de asta le depinde starea de bine, energia și sănătatea organismului. Ne-am dorit să le aducem în școală specialiști care să le dea sfaturi utile pe înțelescu lor”, a declarat Monica Sună.

Un aport important în organizarea campaniei l-a avut și Silvia Cârțu, directorul Școlii Mihai Eminescu din Craiova. 

„Copiii sunt minunați și îi felicit pentru modul în care s-au implicat în această campanie alături de învățătorii și profesorii lor. Cu toții trebuie să înțelegem cât de important este să avem un stil de viață sănătos. A mânca sănătos înseamnă o stare de bine. Starea de bine se definește prin sintagma:„Trăiește frumos”. A trăi frumos înseamnă a trăi în armonie”, a spus Silvia Cârțu. 

Campania este susținută și de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dolj. Dr. Narciza Dinică și dr. Cristiana Ciovică le-au oferit elevilor și părinților sfaturi importante legate de alimentația sănătoasă. 

„Organizarea campaniei și a evenimentului a fost mult peste așteptările noastre, implicare generala de la manager, profesori, învătători, copii și părinți, multă muncă, originalitate, diversitate de activități pe tema alimentației sănătoase și multă bucurie și veselie. Felicitari d-nei director Silvia Cârțu, prof.Victorița Voican si celorlalte cadre didactice. Un exemplu de bune practici care trebuie diseminat și promovat”, spus dr. Narciza Dinică, specialist în sănătate publică în cadrul DSP Dolj.