Breaking news. Crimă în Spitalul din Slatina. Un infirmier a omorât o asistenta cu zece lovituri de cuțit, apoi s-a sinucis

0
11845

Scene de film de groază au avut loc noaptea trecută la secția de Psihiatrie de la Spitalul Județean Slatina. Un infirmier a omorât o asistentă după care s-a sinucis.  Cei doi aveau o relaţie. Asistenta în vârstă de 45 de ani şi infirmierul în vârstă de 54 de ani, erau împreună de mai multă vreme, cu perioade în care au fost despărţiţi.

Scenele de groază s-au petrecut sâmbătă noaptea, în jurul orei 00.30. Potrivit surselor femeia a intrat în sala de tratament cu o cafea, urmată de bărbat, pe la ora 1.00. Au blocat uşa cu un pat, iar pe la 1.30, colegii lor au auzit ţipete din camera respectivă. Personalul medical a bătut la uşă, nu li s-a deschis, şi au chemat pompierii ca să o deblocheze.

Au spart uşa şi au găsit-o pe femeie cu şapte lovituri de cuţit în spate şi trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar şi cu o plagă în zona gâtului.

Martorii spun că salonul era plin de sânge.

„Poliţiştii au fost sesizaţi de lucrători din cadrul Secţiei de Psihiatrie despre faptul că două persoane sunt decedate într-o cameră, bărbat şi femeie. S-a deplasat la faţa loculu Echipa Operativă, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cauza fiind preluată de procuror”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Managerul Spitalului din Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că:

„Mai multe detalii va da Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi IPJ, dar ce pot să vă confirm, la momentul actual, mai ales că la 2.30 am fost la faţa locului, a fost un incident de natură personală între o asistentă şi un infirmier, ca urmare a acestui incident, unde au survenit nişte plăgi prin înjunghiere, s-a constatat decesul ambelor persoane. Este vorba de angajaţi ai spitalului care lucrau de mai bine de 15 ani în unitatea medicală”, a declarat Rotea.

Cadrele medicale care au fost martore la scenele de groază au fost trimis acasă de conducerea spitalului.

„Din punct de vedere al organizării spitalului, am dispus toate măsurile pentru înlocuirea întregului personal de pe tura respectivă pentru că oamenii erau traumatizaţi de imaginile pe care le-au văzut, astfel încât actul medical să se desfăşoare în continuare aşa cum trebuie”, a mai spus Rotea, managerul spitalului.

Atât asistenta cât și infirmierul erau angajați ai Spitalului din Slatina de peste 15 ani.

DECLARAȚIE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, SORINA PINTEA:

„Am constituit o comisie care merge la Spitalul din Slatina. Ne interesează dacă actul medical a fost afectat, dacă există probleme din acest punct de vedere. În cursul acestei zile urmează să primesc un raport complet și vom da un comunicat de presă. Am vorbit cu managerul spitalului din Slatina. Personalul medical care a fost de gardă noaptea trecută a fost trimis acasă. Am rugat conducerea spitalului să ia măsuri în ceea ce privește consilierea psihlogică a acestora, pentru că au fost foarte afectați de incident. În spital sunt psihologi. Sunt lucruri imprevizibile pe care nu le poți controla. Este greu să prevezi o asemenea situație”, a declarat Ministrul Sănătății pentru un post de televiziune central. 

UPDATE  ORA 15: 36

Infirmierul care a ucis-o pe asistenta cu care avea o relație a lăsat un bilet în care a explicat ce l-a determinat să recurgă la acest gest.

UPDATE ora 16:00

Poziția Ministerului Sănătății

În urma crimei petrecute noaptea trecută la Spitalul Județean Slatina, la solicitarea ministrului Sănătății, Sorina PINTEA, o echipă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt a verificat, astăzi, modul de desfășurare a activității în unitatea sanitară.
Conform Raportului de control primit de Ministerul Sănătății, evenimentul s-a petrecut în sala de tratament a secției de psihiatrie în jurul orelor 1,20 dimineața, atunci când pacienții dormeau. La acea oră încăperea era neutilizată și incidentul nu a afectat actul medical desfășurat în unitate.
Niciunul dintre cei 52 pacienți internați în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina nu a fost afectat. Toți au primit tratamentul corespunzator și la timp, asistența medicală necesară fiind asigurată de asistenți medicali și îngrijitori din celelalte ture, care au fost solicitați de către directorul de îngrijiri pentru asigurarea continuității actului medical.
Sorina PINTEA, ministrul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Publică Olt și conducerii unității sanitare să ia toate măsurile necesare ca acest eveniment să nu afecteze desfășurarea actului medical în spital și în secția de psihiatrie, în special.