All inclusiv-ul oltenesc… Din 14 ianuarie la Craiova, la Spitalul de Boli Infecțioase, se realizează gratuit teste PCR (depistarea Covid 19) pentru populație

0
3253

,, Nu scriu asta acum ca pe o mare veste, desi este; a fost deja, la momentul respectiv, popularizată inițiativa aceasta și cred ca orașul Craiova a fost primul din țară care a reușit un astfel de program. A urmat apoi Bucureștiul, asta cam în aceeași perioadă în care în Banat, la Timișoara, ONG-urile donau pături spitalelor de acolo, pentru pacienții care degerau în saloane. Cred că au fost călduroase, de calitate paturile, pentru că nu mai aud pe nimeni să se plângă deși căldură im Timișoara tot nu e.

Scriu acum, duminică seara, acest text pentru că am primit un telefon de la un „pseudo – pacient” care, țineți-vă bine, mă întreabă dacă după mai multe teste PCR (înțeleg ca vreo șapte în ultimele două săptămâni, adică cam unul la două zile) poate avea ceva „probleme la mucoasa nasului, cum ziceți dumneavoastră domnule doctor” (exprimarea e din discuție…).
Îl întreb ce simptome are, dacă e pozitiv, ce l-a determinat să facă atâtea teste etc. Iar răspunsul mă zdrobește – „nu, sunt toate negative, dar dacă e gratis la Infecțioase..”

Respir adânc, îmi revin, ma gândesc că e mama (iertați-mă, tata, că e bărbat interlocutorul meu) responsabilității, că lucrează undeva unde e vital să fie sănătos, că nu vrea să pună în pericol pe cei din jur, sunt gata, măcar cu jumatate de gură, să îl felicit, când îmi aduc aminte ca e „tânăr pensionar” din armată. Și mă opresc cu felicitatul, cealaltă „jumătate de gură” a mea începe să vorbească că proasta, fără să mă întrebe (cunoașteți senzația…): „bine, dar dacă nu ai simptome, nu lucrezi (deci nu intri în contact cu multă lume), ești sănătos, de ce ai merge să faci, atât de des, test PCR? Pentru că, foarte probabil, mai sunt și alții care au nevoie de un astfel de test, care chiar lucrează în colectivități, care poate au acasă familie sau rude cu boli cronice pe care nu vor să îi infecteze, care pot beneficia și ei de un astfel de test gratuit etc.”

Răspunsul a fost „genial” (aș scrie demențial dar poate mă blochează Zuckerberg…): ” e, știți cum e domnu’ doctor, poate dă odată eroare, mă scoate pozitiv și scap de vaccinul ăstora…”.

Nu știu, chiar nu știu, cine și cum a reușit să facă posibilă testarea PCR gratuită la Craiova. Probabil Spitalul de Infecțioase (managementul), probabil și Primăria Craiova, probabil și altii; ca medic, nu pot să vă spun decât „chapeau”!

Dar bine măi fraților, când știți ca tot olteanul se bate pe orice e gratis *pe „all-inclusive” ca să zic asa) nu v-a trecut prin cap că se vor găsi și astfel de pacienți, nu v-ați gândit la o promoție ceva gen „la șapte teste gratuite negative vă oferim unul pozitiv din partea casei și certificat verde cu cod QR varianta de platină valabil, fără vaccinare, 10 ani”?
Nu?
Nici mie nu mi-ar fi trecut… asta e..”, postarea dr. Lucrețiu Radu-medic al Spitalului Filantropia Craiova

Sursa-Facebook