Alexandra Preda, managerul spitalului MaDonna Maria Craiova pe coperta revistei Oltenia Bussines- performanță, pasiune și motivație

0
1887

Povestea Spitalului Maternitate MaDonna Maria, spital ce deservește întreaga zonă de sud-vest a țării și nu numai, având paciente din Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți, Vâlcea, Hunedoara, Argeș, București, și chiar din afara țării.
Interviu realizat cu Alexandra Șurtea Preda- managerul Spitalului

Maternitate MaDonna Maria
„An de an s-au facut investiții în aparatură de ultimă generație, în supraspecializările echipei medicale, dar și în actualizarea și aplicarea strictă a protocoalelor și procedurilor interne pe care fiecare membru al echipei le cunoaște. Și rezultatele nu au întârziat să apară: 0 infecții nosocomiale, 0,003% rata de transfer interspitalicesc și 0% rată de deces”, povestește Alexandra Șurtea Preda, managerul Spitalului MaDonna Maria echipei Oltenia Bussiness

Dintre cele mai mari investiții amintim dotările continue ale compartimentelor de ATI, dar și de achiziționarea eco- grafelor 5D, Spitalul MaDonna Maria fiind singurul din zonă care dispune de o astfel de tehnologie avansata. Tehnologia 5D în ecografie este asimilată cu standardul de aur la nivel mondial și oferă cea mai mare acuratețe a imaginilor și a diagnosticului, atât medicilor cu supraspecializări în medi- cina materno-fetală, singurii care pot efectua morfologii de sarcină, cât și pacientelor noastre.

Apoi, una dintre cele mai mari reușite este înființarea propriei Unități de Transfuzie Sanguină (UTS), Spitalul MaDonna Maria devenind astfel și singura unitate spitalicească privată din sud-vestul țării care poate furniza un astfel de serviciu pacienților săi: administrarea de sânge și produse sangui- ne. Dacă până într-un punct, puteai funcționa cu un contract externalizat de furnizare de sânge, legislația s-a schimbat, iar acum spitalele care nu au în structura avizată de minister UTS proprie și secție sau Compartiment ATI, conform legii, nu mai au voie sa administreze sânge.

Activăm într-un domeniu chirurgical, în care oricând pot surveni complicații, inclusiv hemoragii severe apărute la naștere, dar și în alte condiții medicale. Fără acces la sânge, îți asumi că poți pierde o viață de om, lucru pe care nu mi l-am dorit niciodată și nici nu aș fi putut vreodata să-l accept, oricât de dificilă s-a dovedit a fi procedura de înființare a propriei noastre UTS. Noi toți, cei de la MaDonna Maria, suntem mult mai liniștiți de când putem furniza și acest tip de serviciu medical, vital pentru pacientele noastre.

Dupa cum știți MaDonna Maria este primul si singurul spital privat de obstetrica-ginecologie din Oltenia acreditat și clasificat de Ministerul Sănătății și AMNCS cu cel mai înalt grad de încredere din România.Acesta reprezintă un vis împlinit pentru noi toți. Acum 11 ani am venit în întâmpinarea tuturor pacientelor care și-au dorit să aibă parte de un altfel de sistem medical, altul decât cel binecunoscut. Medicii noștri au ajuns să fie recunoscuți la nivel național și mondial pentru tenacitatea și bunele lor practici, iar mărturie stau pacientele care travesează granițele țărilor pentru a-și face o programare la unul dintre ei.

Ne confruntăm din ce în ce mai mult cu patologii dificile, cu sarcini cu risc crescut sau cu alte probleme ginecologice pentru care femeile ni se adresează, însa avem un ţel în a menține cele mai înalte stan- darde de siguranță și nu numai.

Vom continua să oferim pacientelor noastre cele mai bune și sigure servicii medicale. Iată, acum, pe final de an, deja am introdus servicii noi ce cuprind atât efectuarea de amniocenteze, CVS-uri, posibilitatea efectuării a multiple teste genetice, terapia PRP în ginecologie și nu ne vom opri aici. Avem planuri mari și cu siguranță le vom împlini!”

Este povestea Spitalului Madonna Maria o poveste despre pasiune și vocație.” Întregul interviu îl puteți citi în revista Oltenia Business