A demarat construirea Spitalului Regional Craiova

0
1674

Spitalul Regional Craiova, a cărui machetă a fost prezentată în toamna anului trecut, va avea 807 paturi, 19 săli de operație în blocul operator central, 17 cabinete pentru imagistică medicală, şase cabinete pentru intervenții endoscopice, trei camere de cardiologie intervențională, 12 camere de cardiologie non-invazivă, cinci posturi de hemodializă și numeroase clinici ambulatorii. Clădirea principală va avea opt niveluri, iar proiectul include un total de 1.567 de locuri de parcare, dintre care 1.011 sunt exterioare, iar 556 subterane. Valoarea proiectului este 3.708.575 mii lei cu TVA.

Viitorul Spital Regional de Urgenţă Craiova va fi amplasat pe un teren delimitat de DN 65 F și Prelungirea Teilor din municipiul Craiova, pe Centura de Nord a oraşului. Suprafaţa totală a terenului de care va beneficia unitatea medicală este de 246.127 metri pătraţi.
În urma licitației, primul pachet de lucrări din cadrul întregului proiect a fost câștigat de asocierea firmei Synergy Construct, din București cu DRAMIROM TRADE, din Galați.

Valoarea contractului prin intermediul căruia va începe șantierul la Spitalul Regional Craiova este de 44.548.758 de lei, fără TVA (peste 8,9 milioane de euro). Suma estimată inițial de Ministerul Sănătății fusese de 59.477.648 de lei, fără TVA.

Lucrările care vor fi realizate în această etapă:
Lucrările preliminare care vor avea loc în prima etapă includ demolarea clădirii existente, devierea/relocarea/ dezafectarea rețelelor aflate pe amplasament, excavații generale, inclusiv nivelare, stabilizarea terenului în excavație și protecția taluzurilo, împrejmuire (parțial permanentă + parțial temporară), organizarea de șantier (pentru Etapa 1), foraje de adâncime de explorare-exploatare, întreținerea lucrărilor și asigurarea securității incintei pe perioada de tranziție la Etapa a doua şi supraveghere arheologică pe durata excavațiilor.

Termenul estimat pentru realizarea acestor lucrări este de patru luni.

După ce va fi finalizată prima etapă de lucrări, urmează cea mai importantă. Pachetul 2 de lucrări presupune construcția propriu-zisă a unității sanitare şi instalaţii, inclusiv echipamente medicale care includ montaj în timpul construcţiei.

Spitalul Regional ar trebui să fie gata în decembrie 2026.