Centrul Medical “Gyn-Med Craiova”- maternitate moderna, aparatura medicala de ultima generatie, posibilitatea de a naste prin hidroterapie in conditii exceptionale!

0
11407

Centrul medical „GynMed” este prima maternitate privată din Craiova care oferă pacientelor posibilitatea de a naşte printr-o metodă inedită, naşterea în apă- o metodă ce poate aduce numeroase avantaje, atât mamei, cât şi bebeluşului.

Centrul medical oferă un spectru larg de servicii de diagnostic şi tratament pentru diferite afecțiuni din sfera ginecologiei şi nu numai, având specialitățile medicina materno-fetală, medicina reproducerii-infertilitate, chirurgie ginecologică şi chirurgie generală.

GynMed Craiova reuneşte o echipă de profesionişti care te vor ajuta să realizezi până la capăt planningul familial şi să aduci pe lume un copil prin diverse metode de naştere, adaptate dorințelor tale.

Pentru că naşterea unui copil este un moment unic, iar alegerea maternității unde îl vei aduce pe lume pe cel mic este o decizie foarte importantă care poate influența siguranța mamei şi copilului, Centrul medical „GynMed” le oferă pacientelor posibilitatea de a naşte într-un mediu cald şi primitor, care va face perioada travaliului mult mai uşoară. Aparatura folosită este de ultimă generație, iar profesionalismul medicilor şi asistenților este garantat de experiența acestora.

Dr. Cornelia Pascu- directorul medical GynMed este medic primar obstetrică-ginecologie, specialist în infertilitate, fertilizare in vitro (FIV), ecografie în obstretică și ginecologie, medicina materni-fetala şi colposcopie ne-a vorbit despre GynMed,o poveste care a început din dorința de a le oferi pacientelor posibilitatea să-şi ducă planningul familial până la capăt în condiții de siguranță.

„Ne-am dorit să înființăm acest spital, încă de pe vremea când aveam cabinetul medical care are o vechime de aproximativ 14 ani. Numărul pacientelor care veneau la cabinet era din ce în ce mai mare, iar atunci ne-a venit ideea de a creea un spațiu special pentru acestea, în care să-și poată rezolva planingul familial până la capăt. Am început construcția spitalului în urmă cu 3 ani și am finalizat-o acum două luni. Am investit foarte mult în aparatură de ultimă generație, deoarece punem pe primul loc siguranța mamelor şi bebeluşilor. Ne-am dorit de asemenea să le oferim acestora posibilitatea de a naşte printr-o metodă inedită şi le-am oferit posibilitatea naşterii în apă, iar pentru ca perioada travaliului să fie mai uşor de suportat, am ales pentru spital un design unic, realizat în nuanțe de alb şi culori calde, pastelate, care să le liniştească pe viitoarele mămici”

Nașterea în apă- un lucru inedit în sistemul sanitar privat din Craiova.

„În timpul travaliului mămicile au la dispoziție hidroterapia. Această metodă poate fi folosită în perioada travaliului ca și analgezie, însă nașterea poate fi finalizată chiar în apă. Dacă indicațiile medicului sunt respectate, atunci rezultatele sunt spectaculoase, atât pentru mamă, cât și pentru făt, deoarece, atunci când intră în mediul acvatic înainte de a respira pentru prima dată, adaptarea nou-născuților se face mai ușor. Multe dintre mămici se arată interesate de o astfel de naștere, însă nu oricine poate să nască în apă, existând şi anumite contraindicații”

În cadrul spitalului se pot efectua numeroade intervenții chirurgicale.

„Spitalul dispune de 30 de paturi. 10 dintre acestea sunt destinate lehuzelor şi mămicilor, 11 sunt pentru nou-născuți, iar celelalte deservesc partea de terapie intensivă, chirurgie, ginecologie şi chirurgie generală.
Avem un etaj numai pentru chirurgie, pe priumul loc este chiruirgia ginecologică clasică și laparoscopică, pentru uter trompe și ovar, pentru endometrioză-o boală extrem de întâlnită la persoanele de vârstă fertilă. Aici putrem să efectua cura endometriozei laparoscopică. Avem o secție de chirurgie generală, unde pot fi tratate și alte boli precum cele care afectează colecistul, stomacul sau tiroida. Viitoarea mămică își poate rezolva astfel toate probleme de sănătate depistate, chiar în cadrul spitalului”.

Care este perioada de internare pentru pacientele care au născut sau au suferit o intervenție chirurgicală?

„Avem spitalizare continuă, perioada se internare depinzând de patologia pe care o tratăm. Mămicile care aleg să nască natural rămân internate la noi în spital timp de două nopți, iar a treia zi se face externarea dacă evoluția lor şi a cppilului este una normală. Pacientele care nasc prin cezariană sunt internate trei nopți şi pleacă în a patra zi. Nou-născuții pleacă din spital cu toate vaccinurile făcute şi cu toate imvestigațiile care se fac unui nou născut în orice spital, fie el privat sau de stat. Pacientele care au suferit intervenții chirurgicale de altă natură sunt spitalizate o noapte, două sau trei, în funcție de afecțiunile care au determinat intervenția”

Atunci când se internează, mămicile primesc  tot ce au nevoie.

„Atunci când vin la noi, viitoarele mămici primesc absolut tot ce au nevoie, începând de la lucrurile ce țin de actul medical, medicamente şi produse de igienă, până la mâncare şi hăinuțe pentru copii. Fiecare salon dispune de un grup sanitar propriu, iar mâncarea este livrată prin serviciul de catering. Momentan nu lucrăm în contract cu CAS, dar sperăm că o vom face cât mai curând.

Spitalul pune la dispoziția pacientelor cele mai noi şi mai diverse metode de naştere, atât pe cale naturală, cât şi prin operație cezariană.

„Există o serie de pachete medicale pe care le punem la dispoziția pacientelor şi care diferă ca preț în funcție de tipul de naştere pentru care acestea optează.

Dacă aleg să nască natural, acestea pot opta pentru o naştere absolut naturală, o naştere cu etonox- un gaz analgezic care se inhalează în timpul travaliului și care diminuează semnificativ intensitatea durerii, pot alege de asemenea nașterea în apă, sau nașterea cu  anestezie epidurală.

Dacă aleg să nască prin operație cezariană, acestea trebuie să ştie că pot opta şi pentru nașterea cu analgezie rahi-peri, un tip de anestezie locală efectuată de medicul anestezist şi reprezentată de o punctie lombară efectuată sub nivelul vertebrei lombare L4, loc în care nu există măduva spinării. Anestezia se instalează în 3-4 minute, iar pacienta va avea jumătatea inferioară a corpului lipsite de sensibilitate astfel încât nu va putea simţi absolut nimic din manevrele chirurgicale pe care le efectuează medicul pentru aducerea pe lume a bebeluşului”

Aparatura performantă, la standarde înalte, care să asigure calitatea actului medical şi siguranța pacienților.

„Am investit foarte mult în aparatura medicală  pentru ca actul medical să se realizeze în condiții de siguranță, iar pacientele noastre să beneficieze de intervenții şi tratamente la cele mai înalte standarde. Aparatura de la nou-născuți cuprinde întreaga gamă de masă radiantă, masă de resuscitare, incubator, bilirubinometru pentru măsurarea bilirubinei, bebeluşi, avem lampă de fototerapie și bineînțeles tot ce este nevoie pentru preluarea copilului. Pentru mămici avem un aparat de anestezie modern şi tot ce este nevoie pentru a le asigura confortul pe perioada internării. Datorită aparaturii pe care o dețin şi a personalului calificat, putem realiza toate investigațiile necesare pentru evaluarea cuplurilor infertile şi pentru tratarea infertilității”.